به منظور ارزیابی تن انگاره و نارضایتی از بدن یا به عبارتی نگرش و احساس نسبت به وضعیت بدن (نارضایتی از وزن ، شکل، قیافه و …) از شیوهها و فنون مختلفی استفاده شده است.
یکی از این شیوهها، استفاده از مقیاسهای مبتنی بر تصویرهای ترسیم شدهای است که پیکرهایی با اندازههای مختلف به طور مثال کاملاً لاغر اندام تا بسیار چاق را نشان میدهند. معمولاً به این منظور از نه پیکر ترسیمی زن و مرد در اندازههای مختلف استفاده میشود. در این شیوه از آزمودنی میخواهند تصویری را که با وضعیت بدنی او تقریباً هم خوانی دارد مشخص کند. هم چنین میتوان از او خواست که وضعیت بدنی آرمانی و جذاب را هم مشخص کند. میتوان براساس فاصلهی بین تن انگاره ی آرمانی و تصویری که بدنش را آن گونه تصور می کند، همچنین فاصله ی بین تن انگاره ی جذاب و تصویری که از جذابیت خودش انتخاب کرده، میزان نارضایتیاش را محاسبه کرد(تامپسون و آلتابه، ۱۹۹۱). این شیوه ی ارزیابی تن انگاره و نارضایتی از بدن به لحاظ خصوصیات روان سنجی (اعتبار و پایایی) در فرهنگهای متفاوتی بررسی شده است و مقیاسی مناسب به منظور ارزیابی تن انگاره و نارضایتی از وضعیت بدنی در نظر گرفته میشود.
شیوهی دیگری به منظور ارزیابی رضایت از وضعیت بدنی استفاده از سوال کلی منفردی است که از آزمودنیها پرسیده میشود و از آنها میخواهند که میزان رضایت خود را از وضعیت بدنی شان در یک مقیاس هفت نمرهای لیکرت مشخص کنند. در این مقیاس یک به مثابه نارضایتی کامل و هفت به مثابهی رضایت کامل است (هینبرگ و تامسون، ۱۹۹۲).
ابزار دیگری برای ارزیابی نگرش نسبت به بدن مقیاس کاتاکسیز بدن[۱] نام دارد (جرالد و سکورد[۲]، ۱۹۵۴). این مقیاس میزان رضایت فرد را از بخشهای مختلف بدنش و هم چنین کنش آنها ارزیابی میکند و به صورت یک نمرهی نهایی، رضایت از بدن نشان میدهد.
ابزار دیگری به منظور ارزیابی نارضایتی از بدن مقیاس ظاهر پرسشنامهی چند ساحتی روابط خویشتن و بدن[۳] است (کش، ۲۰۰۰). این پرسشنامه ۳۴ ماده دارد و شامل پنج خرده مقیاس است که هر یک جنبهای از آشفتگی تن انگاره را میسنجد.
پرسشنامه طرحوارههای ظاهر تجدید نظر شده[۴](کش و همکاران، ۲۰۰۴) که یک پرسشنامهی بیست مادهای گزارش شخصی است باورهای زیر بنایی مربوط به ظاهر و معنا و اهمیت آنها را در زندگی فرد ارزیابی میکند.
Body catharsis-[1]
[۲] -Jerald & Secord