متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته : علوم دامی
گرایش :پرورش و تولید طیور
عنوان : اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و عملکرد جوجه های گوشتی
دانشگاه بیرجند
دانشکده کشاورزی
گروه علوم دامی
پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد علوم دامی (گرایش پرورش و تولید طیور)
عنوان:
اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و عملکرد جوجه های گوشتی
استاد راهنما
دکتر سید محمد حسینی
استاد مشاور
دکتر همایون فرهنگ فر
زمستان 88
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
فهـرست
فهرست مطالب ……………………………………………………………………………………………………………………………… شش
فهرست جداول …………………………………………………………………………………………………………………………. دوازده
فهرست شکل ها …………………………………………………………………………………………………………………………. پانزده
فهرست نمودارها ………………………………………………………………………………………………………………………… پانزده
چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………… هفده
فصل اول: مقدمه و اهداف
مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 2
اهداف ………………………………………………………………………………………………………………………………….. 5
فصل دوم: بررسی منابع
اسید فایتیک …………………………………………………………………………………………………………………………… 7
2-1-1- ساختار اسید فایتیک …………………………………………………………………………………………………… 7
2-1-2- اسید فایتیک در گیاهان ………………………………………………………………………………………………. 8
اثرات نامطلوب اسید فایتیک ……………………………………………………………………………………………………. 10
2-2-1- اثرات زیست محیطی ……………………………………………………………………………………………….. 10
2-2-2- قابلیت استفاده از مواد معدنی ……………………………………………………………………………………… 11
2-2-3- قابلیت هضم پروتئین ………………………………………………………………………………………………… 12
2-2-3-1- فیتاز میکروبی و بهره وری پروتئین ………………………………………………………………………….. 14
2-2-3-2- اثرات منفی فیتات بر بهره وری پروتئین ……………………………………………………………………. 15
2-2-3-2-1- کمپلکس های پروتئین-فیتات ……………………………………………………………………………. 16
2-2-3-2-2- تشکیل کمپلکس های دوگانه پروتئین-فیتات ……………………………………………………….. 16
2-2-3-2-3- تشکیل کمپلکس های سه گانه پروتئین-مواد معدنی-فیتات………………………………………. 18
2-2-3-2-4- اثر فیتات بر آنزیم های گوارشی …………………………………………………………………………. 19
2-2-3-2-5- فیتات و هدر رفت اسیدهای آمینه با منشاء داخلی …………………………………………………… 20
عوامل مؤثر در واکنش های متفاوت پروتئین به فیتاز …………………………………………………………………….. 21
فهرست مطالب
2-4- هضم و بهره وری فیتات ………………………………………………………………………………………………………….. 23
2-4-1- منابع آنزیم فیتاز …………………………………………………………………………………………………….. 24
2-4-1-1- فیتاز روده ای حیوان …………………………………………………………………………………………… 24
2-4-1-2- فیتاز داخلی مواد گیاهی ………………………………………………………………………………………. 25
2-4-1-3- فیتاز میکروبی ……………………………………………………………………………………………………. 27
2-5- عوامل مؤثر بر هیدرولیز فیتات………………………………………………………………………………………………….. 29
2-5-1- منبع و اندازه ذرات خوراک …………………………………………………………………………………….. 29
2-5-2- نوع اجزای خوراک جیره ………………………………………………………………………………………… 31
2-5-3- فرآیند کردن خوراک …………………………………………………………………………………………….. 31
2-5-4- مواد معدنی جیره ……………………………………………………………………………………………………. 32
2-5-5- شرایط فیزیکی واکنش آنزیمی …………………………………………………………………………………. 34
2-5-6- اثرات فیبر خوراک ………………………………………………………………………………………………… 34
2-5-7- سن پرنده ……………………………………………………………………………………………………………… 35
2-5-8- ژنوتیپ پرندگان ……………………………………………………………………………………………………. 36
2-5-9- اسیدیته دستگاه گوارش ………………………………………………………………………………………….. 36
2-6- بهبود قابلیت هضم …………………………………………………………………………………………………………………. 38
2-6-1- روش های کاهش میزان فیتات گیاهی ………………………………………………………………………… 38
2-6-1-1- تولید گیاهان با فیتات کمتر …………………………………………………………………………………… 38
2-6-1-2- تحریک فعالیت فیتاز با جوانه زدن ………………………………………………………………………….. 38
2-6-1-3- خیساندن …………………………………………………………………………………………………………… 39
2-6-1-4- پیش تیمار آنزیمی خوراک های گیاهی ………………………………………………………………….. 39
2-6-1-5- انتقال ژن به گیاهان ……………………………………………………………………………………………… 40
2-6-2- افزایش قابلیت هضم به کمک افزودنی های جیره ای …………………………………………………….. 41
2-6-2-1- ویتامین D …………………………………………………………………………………………………………. 41
2-6-2-2- استفاده از فیتاز میکروبی ………………………………………………………………………………………. 42
2-6-2-3- افزودن کیلات کننده های مواد معدنی ……………………………………………………………………. 45
فهرست مطالب
2-7- اثرات مطلوب تغذیه ای فیتاز بر مواد معدنی ………………………………………………………………………………… 45
2-7-1- فسفر …………………………………………………………………………………………………………………….. 45
2-7-2- کلسیم ………………………………………………………………………………………………………………….. 46
2-7-3- آهن …………………………………………………………………………………………………………………….. 47
2-7-4- روی …………………………………………………………………………………………………………………….. 47
2-8- عوامل مؤثر بر عملکرد فیتاز میکروبی ……………………………………………………………………………………….. 48
2-8-1- نسبت کلسیم به فسفر جیره و اثرات متقابل مواد معدنی …………………………………………………… 48
2-8-2- کوله کلسیفرول ……………………………………………………………………………………………………… 49
2-8-3- اسیدهای آلی …………………………………………………………………………………………………………. 50
فصل سوم: مواد و روش
3-1- مشخصات محل آزمایش ………………………………………………………………………………………………………….. 53
3-2- مشخصات واحد آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………. 53
3-3- آماده سازی سالن ……………………………………………………………………………………………………………………. 53
3-4- شرایط محیطی پرورش …………………………………………………………………………………………………………….. 54
3-5- مواد و حیوانات ………………………………………………………………………………………………………………………. 54
3-6- چگونگی توزیع جوجه ها …………………………………………………………………………………………………………. 55
3-7- جیره های آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………………. 55
3-8- برنامه واکسیناسیون گله تحت آزمایش ………………………………………………………………………………………… 62
3-9- شاخص های مورد اندازه گیری …………………………………………………………………………………………………. 62
3-9-1- مصرف خوراک ……………………………………………………………………………………………………. 62
3-9-2- افزایش وزن بدن ……………………………………………………………………………………………………. 62
3-9-3- ضریب تبدیل خوراک ……………………………………………………………………………………………. 63
3-9-4- صفات مربوط به لاشه ……………………………………………………………………………………………… 63
3-9-4-1- بازده لاشه …………………………………………………………………………………………………………. 63
3-9-4-2- وزن نسبی سینه …………………………………………………………………………………………………… 64
فهرست مطالب
3-9-4-4- وزن نسبی بال ها …………………………………………………………………………………………………. 64
3-9-4-5- وزن نسبی پشت ………………………………………………………………………………………………….. 64
3-9-4-6- وزن نسبی گردن …………………………………………………………………………………………………. 64
3-9-5- اندام های حفره بطنی ………………………………………………………………………………………………. 65
3-9-5-1- وزن نسبی چربی………………………………………………………………………………………………….. 65
3-9-5-2- وزن نسبی کبد، طحال و قلب ………………………………………………………………………………… 65
3-9-6- اجزای دستگاه گوارش ……………………………………………………………………………………………. 65
3-9-6-1- وزن نسبی پیش معده …………………………………………………………………………………………… 65
3-9-6-2- وزن نسبی سنگدان ……………………………………………………………………………………………… 66
3-9-6-3- وزن نسبی روده ها ………………………………………………………………………………………………. 66
3-9-6-4- طول ژژنوم و ایلیوم …………………………………………………………………………………………….. 66
3-9-7- نمونه گیری و آنالیز های خونی …………………………………………………………………………………. 67
3-9-8- تعیین قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی ………………………………………………………………………….67
3-9-8-1- اندازه گیری اکسید تیتانیوم در نمونه های خوراک و محتویات ایلئوم ……………………………. 68
3-9-8-2- تعیین انرژی قابل متابولیسم ظاهری …………………………………………………………………………. 69
3-9-8-3- اندازه گیری قابلیت هضم پروتئین ………………………………………………………………………….. 69
3-9-8-4- تعیین قابلیت هضم کلسیم …………………………………………………………………………………….. 69
3-9-8-5- تعیین قابلیت هضم فسفر کل …………………………………………………………………………………. 70
3-10- مدل آماری طرح ………………………………………………………………………………………………………………….. 70
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- مصرف خوراک …………………………………………………………………………………………………………………….. 73
4-2- افزایش وزن و وزن پایانی …………………………………………………………………………………………………………. 82
4-2-1- افزایش وزن ………………………………………………………………………………………………………….. 82
4-2-2- وزن پایانی ……………………………………………………………………………………………………………. 84
4-3- ضریب تبدیل خوراک …………………………………………………………………………………………………………….. 98
فهرست مطالب
4-4- صفات مربوط به لاشه ……………………………………………………………………………………………………………. 107
4-4-1- بازده لاشه …………………………………………………………………………………………………………… 107
4-4-2- وزن نسبی سینه …………………………………………………………………………………………………….. 107
4-4-3- وزن نسبی ران ها ………………………………………………………………………………………………….. 108
4-4-4- وزن نسبی بال ها ………………………………………………………………………………………………….. 108
4-4-5- وزن نسبی پشت …………………………………………………………………………………………………… 108
4-4-6- وزن نسبی گردن ………………………………………………………………………………………………….. 109
4-5- اندام های حفره بطنی …………………………………………………………………………………………………………….. 114
4-5-1- وزن نسبی چربی ………………………………………………………………………………………………….. 114
4-5-2- وزن نسبی کبد …………………………………………………………………………………………………….. 114
4-5-3- وزن نسبی طحال ………………………………………………………………………………………………….. 115